Dr.Ejtsch

#STANDUPMARATONEC #ALPSKIROTTWEILLER

« | | »

Last comic standing finalsti New York, Best Buy Theatre

16.10.2010

ful smeha, je bilo vredno

čeprav je TV show last comic standing med profesionalnimi komiki precej nepriljubljen, saj ne pokaže prave slike oz. ne zmaga vedno najboljši komik, ampak gre pač za reality show in tle ne moreš vplivat na mnenje gledalcev. Čisto zanič pa tudi ne moreš bit, če zmagaš …

Vsi finalisti so bili zelo dobri, sem jih že prej malo preveril na netu (ne preveč, da ne pridem s kakršnimikoli pričakovanji. Pol sem vedno razočaran :)

Čeprav je treba kar povedat, da dvorana niti približno ni bila polna, mogoče polovica, raje celo malo manj. Ampak vzdušje je bilo kljub temu odlično, takoj na začetku ga je zelo dobro dvignil povezovalec Roy Wood jr. ki je že 12 let komik in se na odru res odlično znajde. Vesčas imaš občutek, da improvizira in ko nekomu v publiki pove, zakaj mu gre na živce, mu res verjameš. Z desetminutnim setom jeodlično ogrel, potem še malo kuril publiko in potem napovedal prvega nastopajočega komika, Jonathana Tymiusa. Zmedena pojava, ki je zelo všečna, ampak nič kaj posebno smešnega materiala in imel. Zmedenost je bila prvih 5 minut plus, potem pa smo se začeli malo dolgočasit, čeprav smo bili vesčas na meji smeha. Zaključil je z odlično ventrilokvistično zadevo, kjer se je pogovarjal s svojo boso nogo.

nadaljeval je Mike Destefano, očiščeni heroinski odvisnež, z brutalnim humorjem, ki je tresel publiko od smeha. Tako dobre energije nisem videl še pri nobenem komiku, skakal je iz panča na panč in vesčas bil na meji sprejemljivosti. Všeč so mi bili njegovi obrati, ko je publiko dobil na svojo stran, jih potegnil k sebi, nato pa vrgel in potlačil, pa spet drugič naredil ravno obratno, ko nas je recimo prepričal, da so Židi krivi za AIDS in da je to dokazano (in ne gayi, kot so ljudje govorili pred tem) … in ko mu že skor verjamemo je” of course not you idiots, I made that up, it’s a comedy. If Jewish people would have aids first, they wouldn’t give it to nobody. they would probably rent it”

pavza … bedno, ker se res vleče :)

spet Roy, da nas ponovno ogreje s par odličnimi forami, okara vse, ki zamujajo na drugi del, objasni nosečnici v prvi vrsti, da nosečnost ni izgovor da zdej neki pije vodo  … in pol razočaran ker tudi gospod v prvi vrsti, ki pije southern comfort ni južnjak tao kot on, odide in napove Tomija Johnagina, odličnega komika, ki je verjetno bil najsmešnejši ta večer in definitivno najbolj všečen celotnemu občinstvu. Tak Tin Vodopivec tega šova, z observacijskim humorjem, velik del časa govori o moško ženskem odnosu …

zaključi zmagovalec showa Felipe Esperanza z zanimivim nastopom, precej samoironije in definitivno pozo “itak sem vam všeč, saj sem zmagal” … ima dobre fore, definitivno si zasluži biti finalist, bi ga pa težko dal pred ostale, ki smo jih uspeli videt na nastopu.

Mene je definitivno najbolj navdušil povezovalec

zdej pa dalje :)

  • Share/Bookmark
 

Avtor dr.ejtsch, zapisano 16.10.2010 ob 03:03 pod STAND UP COMEDY, potovanja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Last comic standing finalsti New York, Best Buy Theatre”
Komentiraj